Comunicat de presa – 04 mai 2016

FGA a început plăţile pentru creditorii de asigurări ai Astra Asigurări

Bucureşti, 4 mai 2016 -Fondul de Garantare a Asiguraților(FGA) a efectuat primele plăţi către creditorii de asigurări ai companiei Astra Asigurări-în faliment. FGA a plătit în data de 03 mai 2016, 1.256.000 lei, pentru 248 de dosare.

Plăţile vor continua în perioada următoare, pentru toate dosarele aprobate la plată în Comisia specială a FGA.

Până la data de 25 aprilie 2016, au fost avizate în Comisia specială 4195 de dosare, din care un numar de 24 au fost respinse. Suma aprobată la plată pentru celelalte 4171 de dosare este de 16.117.482, 77 lei. Plățile se vor efectua în funcție de varianta aleasă de fiecare creditor de asigurări: într-un cont bancar prin virament, prin mandat poștal sau cash, la orice agenţie a băncii Raiffeisen.

Date statistice puteți găsi aici: Date statistice conferința 4 mai 2016.

Reamintim potențialilor creditori de asigurări ai companiei Astra Asigurări că, potrivit art. 266 alin. 2 din Legea nr. 85/2014, FGA este în drept să efectueze plăți din disponibilitățile sale doar către creditorii de asigurări care au depus cereri de plată și care au dosarele complete. Plata despăgubirilor se va face în limita a 450.000 lei pentru fiecare creditor de asigurare al societății aflate în faliment.

Decizia instanței din data de 28 aprilie 2016 nu modifică activitatea de primire și procesare a Cererilor de plată (Anexa 6) din partea potențialilor creditori de asigurări ai companiei Astra Asigurări. Această activitate, conform legislației, se va desfășura timp de 90 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești de faliment sau de la data nașterii dreptului de creanță, atunci când acesta s-a născut ulterior

Despre FGA

Fondul de Garantare a Asiguraților s-a constituit ca persoană juridică de drept public conform Legii nr. 213/2015 privind Fondul de Garantare a Asiguraților.
Fondul este o schemă de garantare în domeniul asigurărilor și are drept scop protejarea creditorilor de asigurări de consecințele insolvenței unui asigurător.

Pentru detalii suplimentare,
Departamentul de Comunicare: