Intrebari frecvente

 1.       Care sunt demersurile necesare pentru deschiderea dosarului de dauna de către Fondul de Garantare a Asiguraților?

 

 Demersuri necesare pentru deschiderea dosarului de dauna de către Fondul de Garantare a Asiguraților

 

2.       Care sunt formularele necesare pentru deschiderea dosarului de dauna de către Fondul de Garantare a Asiguraților?

 

Formulare pe care persoanele care solicită un drept de creanță împotriva Societății de Asigurare-Reasigurare ASTRA S.A. le completează în vederea deschiderii dosarului de dauna:

 

-          Cerere deschidere dosar daună - Anexa nr. 3 din Norma nr. 16/2015 privind Fondul de Garantare a AsiguraÈ›ilor;

-          Declarație privind evenimentul - Anexa nr. 4 din Norma nr. 16/2015 privind Fondul de Garantare a Asiguraților.

 

3.       Care sunt demersurile necesare pentru obținerea de către petenția despăgubirilor indemnizațiilor cuvenite a fi plătite de către Fondul de Garantare a Asiguraților?

 

Demersuri necesare pentru obținerea de către petenți a despăgubirilor/indemnizațiilor cuvenite a fi plătite de către Fondul de Garantare a Asiguraților

 

4.       Care sunt formularele necesare pentru obținerea de către petenți a despăgubirilor/indemnizațiilor cuvenite a fi plătite de către Fondul de garantare a asiguraților?

 

Formulare pe care persoanele care solicită un drept de creanță împotriva Societății de Asigurare-Reasigurare ASTRA S.A. le completează în vederea obținerii de către aceștia a despăgubirilor/indemnizațiilor cuvenite a fi plătite de către Fondul de Garantare a Asiguraților:

 

-          Cerere de plată - Anexa nr. 6 din Norma nr. 16/2015 privind Fondul de Garantare a Asiguraților;

-          Declarație pe propria răspundere în susținerea documentelor justificative - Anexa nr. 7 din Norma nr. 16/2015 privind Fondul de Garantare a Asiguraților.

 

5.       Care este situația Societății de Asigurare-Reasigurare ASTRA SA?

 

Ghidul pentru consumatori - situația ASTRA