Din 24 Aprilie 2017, potențialii creditori de asigurare ai Forte Asigurări nu mai pot solicita plata despăgubirilor cuvenite

BUCUREȘTI, 21 Aprilie 2017- Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) recomandă potențialilor creditori de asigurări ai companiei Forte Asigurări-în faliment, să transmită către Fond cereri de plată,  pentru a putea beneficia de despăgubirile cuvenite (Anexa 6 publicata pe site-ul fgaromania.ro ).

În conformitate cu articolul 14, alin. 1 din Legea 213/2015 privind Fondul de garantare a asiguraților, orice persoană care pretinde un drept de creanță împotriva Forte Asigurări poate formula o cerere de plată, motivată, în termen de 90 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii de deschidere a procedurii falimentului sau de la data naşterii dreptului de creanţă, atunci când acesta s-a născut ulterior.

Termenul prevăzut de această dispozitie legală, de 90 de zile, se împlinește în data de 24 aprilie 2017, în cazul societății Forte Asigurări. Dispozitia legală prevede și situația în care dreptul de creanță al creditorului de asigurări s-a născut ulterior datei rămânerii definitive a hotărârii judecatorești de faliment, respectiv, ulterior datei de 23 ianuarie 2017. În această situație, termenul de 90 de zile se va calcula/aplica de la data nașterii dreptului de creanță.

Până la data de 31 martie 2017, FGA a înregistrat 1206 cereri de plată, atât pentru cele 1626 dosare preluate de la Forte Asigurări,  cât și pentru cele 275 de dosare nou deschise de către Fond.

            Reamintim potențialilor creditori de asigurări ai companiei Forte Asigurări că, potrivit art. 266 alin. 2 din Legea nr. 85/2014, FGA este în drept să efectueze plăți din disponibilitățile sale doar către creditorii de asigurări care au depus cereri de plată și care au dosarele complete. Plata se va face în limita a 450.000 de lei pentru fiecare creditor de asigurare, al societății în faliment.

Comentariile sunt închise.

« »