Clarificări referitoare la mandatul FGA, în administrarea societății City Insurance – S.A.

București – 07 Iunie 2021 Prin Decizia ASF 724/2021, Fondul de garantare a asiguraților (FGA) a fost desemnat administrator temporar la Societatea de Asigurare Reasigurare City Insurance – S.A., pentru o perioadă de patru luni. Rolul FGA este de a restabili situaţia financiară a asigurătorului şi asigurarea unei conduceri sănătoase şi prudente a activităţii.

Orice solicitare cu privire la Societatea de Asigurare Reasigurare City Insurance – S.A. trebuie adresată direct acestei societăți.

De asemenea, cererile de deschidere dosar de daună/ cererile de despăgubire vor fi adresate Societății de Asigurare- Reasigurare City Insurance – S.A., acestea fiind soluționate potrivit dispozițiilor Legii 132/2017, respectiv a condițiilor de asigurare, după caz.

Orice cerere adresată FGA (de deschidere dosar de daună/ de plată) nu va fi analizată și potrivit legii, FGA nu are obligația de a redirecționa aceste cereri către asigurătorul Societatea de Asigurare Reasigurare City Insurance – S.A.

Totodată, toate aceste cereri depuse către FGA (de deschidere dosar de daună/ de plată) nu vor fi socotite ca fiind înăuntrul termenului de 90 de zile prevăzut de art. 12, alin (1) din Legea 213/2015 în cazul cererilor de deschidere a dosarului de daună, respectiv înăuntrul termenului de 90 de zile prevăzut de art. 14, alin. (1) din Legea 213/2015 în cazul cererilor de plată, nefiind îndeplinite condițiile prevăzute de dispozițiile Legii 213/2015.

Fondul de Garantare a Asiguraților

s-a constituit ca persoană juridică de drept public conform Legii nr. 213/2015 privind Fondul de Garantare a Asiguraților

București, Romania