Consiliul de administrație al FGA și-a schimbat componența

București- 09 Septembrie 2020. Fondul de garantare a asiguraților (FGA) anunță modificarea componenței Consiliului de Administrație al instituției, potrivit Hotărârii Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară nr. 90/26.08.2020.

Autoritatea de Supraveghere a desemnat, în cadrul ședinței Consiliului ASF din data de 26 August 2020, noii membri în cadrul Consiliului de Administrație al FGA. Astfel, dna. Carmen Daniela Radu a fost desemnată pentru un nou mandat de membru și își păstrează funcția de președinte al Consiliului. Alături de dna. Radu, Autoritatea de Supraveghere Financiară, în urma unui proces de selecție, i-a desemnat, de asemenea, pe domnii Nicolae Istudor și Mihai Păunică în calitate de membri ai Consiliului de Administrație al Fondului. Potrivit legii, Consiliul de administrație al Fondului de garantare a asiguraților este format din cinci membri, dintre care doi sunt desemnați de Ministerul Finanțelor Publice, iar trei de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, dintre care este ales și Președintele Consiliului de Administrație. Noii membri își exercită funcțiile începând cu data de 27 august 2020. Alături de reprezentanții desemnați din partea Autorității de Supraveghere Financiară, își exercită calitatea de membri ai Consiliului de administrație al FGA, din partea Ministerului Finanțelor Publice, doamnele Ene Mihaela Gabi și Popîrlan Mariana.

Fondul de Garantare a Asiguraților

s-a constituit ca persoană juridică de drept public conform Legii nr. 213/2015 privind Fondul de Garantare a Asiguraților

București, Romania