FGA, plăți de 434,3 milioane lei în primele 7 luni ale lui 2023

Bucuresti-2 August 2023. 46.617 cereri de plată a achitat FGA în primele șapte luni ale anului curent. Plățile au fost efectuate pentru societățile de asigurări aflate în faliment.

Astfel, FGA a achitat:

  • 38.426 cereri de plată în sumă de cca. 380,3 mil.lei pentru creditorii de asigurări ai Societății City Insurance SA,            
  • 268 cereri de plată în sumă de cca.7,8 mil. lei pentru creditorii de asigurări ai Societății Astra SA,
  • 326 cereri de plată în sumă de cca. 18 mil. lei pentru creditorii de asigurări ai Societății Carpatica Asig SA,
  • 6 cereri de plată în sumă de cca. 957 mii lei pentru creditorii de asigurări ai Societății Certasig SA,          

            Pentru Euroins SA, societate în cazul căreia plățile au început la data de 17 Mai 2023, au fost achitate 7.591 cereri de plată până la 31 Iulie 2023, plățile efectuate însumând cca.27,2 mil. lei.

            109.577 cereri de plată înregistrate pentru Euroins SA, la 31 Iulie 2023

Din totalul cererilor înregistrate pentru Societatea Euroins SA, mai mult de jumate reprezintă solicitări de despăgubiri pentru dosare de daună, respectiv:

  • 65.314 Cereri de plată privind acordarea despăgubirilor/indemnizațiilor-Anexa 10
  • 44.263 Cereri de restituire primă-Anexa 9

            Menționăm că termenul limită de depunere a cererilor de plată nu curge la acest moment, creditorii de asigurare ai societății Euroins SA au posibilitatea de a depune cereri de plată în continuare, prin intermediul Portalului FGA, special creat. Reamintim faptul că, din 27 Iulie 2023, FGA a inițiat procesul de schimbare al interfeței web precum și a modului de primire a documentelor.        Modificările vizează introducerea unei noi aplicații web, cu scopul de a face mai sigură primirea documentelor și de a îmbunătați comunicarea cu creditorii de asigurări ai societăților de asigurări aflate în insolvență/faliment, precum și pentru soluționarea ulterioară a cererilor de plată sau a altor tipuri de solicitări (petiții, reclamații etc.).

            Schimbarea interfeței web permite înregistrarea rapidă a documentelor transmise corespunzător (cereri de plată, deschidere dosar daună, petiții etc), astfel încât, petenții vor putea primi numărul de înregistrare pentru documentația depusă, imediat după finalizarea formalităților de depunere.

            Reamintim potențialilor creditori de asigurare care solicită deschiderea dosarelor de daună la FGA că, pentru primirea despăgubirilor cuvenite, este necesar să depună ulterior deschiderii dosarului de daună, o cerere de plată-Anexa 10.

            Cererile de plată sunt soluționate în ordinea depunerii acestora de către creditori la FGA, fiind analizate de către direcţiile de specialitate ale Fondului.

            Stadiul de soluționare al cererilor de plată poate fi urmarit pe site-ul Fondului, respectiv: https://www.fgaromania.ro/status-cereri-nou

   Menționăm, de asemenea, că toate explicațiile necesare pentru demararea procesului de depunere a cererilor de deschidere a dosarelor de daună sau a cererilor de plată sunt postate pe site-ul FGA, respectiv: www.fgaromania.ro

Fondul de Garantare a Asiguraților

s-a constituit ca persoană juridică de drept public conform Legii nr. 213/2015 privind Fondul de Garantare a Asiguraților

București, Romania