FGA, plăți în valoare de 188,67 milioane lei, în primul trimestru din 2023

         București-28 Aprilie 2023 În primele trei luni ale anului curent, FGA a achitat despăgubiri în valoare de cca. 188,67 milioane lei.

                Din suma totală a plăților aferente trimestrului I al lui 2023, 179,17 milioane lei reprezintă valoarea despăgubirilor acordate creditorilor de asigurări ai societății City Insurance SA. Creditorilor de asigurări ai societății Carpatica Asig SA le-au fost acordate despăgubiri de 5,76 milioane lei. Pentru Astra Asig SA au fost efectuate plăți de 2,83 milioane lei. FGA a mai achitat despăgubiri în valoare de 912,4 mii lei, pentru creditorii de asigurări ai Certasig SA.

                FGA a avizat un număr de 82.530 cereri de plată, pentru societatea City Insurance SA, dintr-un total de 256.058 cereri de plată înregistrate.

                Fondul gestionează cereri de plată pentru mai multe societăți aflate în faliment: Astra SA, Carpatica Asig SA, Forte SA, Certasig SA, City Insurance SA, Euroins SA.

                Astfel, suma totală a despăgubirilor achitate de către FGA până la 31 Martie 2023 este de 1,86 miliarde lei și a fost achitată către creditorii următoarelor societăți de asigurare:

  • 557,8 mil lei-Astra SA
  • 503,8 mil lei-Carpatica Asig SA
  • 8,9 mil lei-Forte SA
  • 9,1 mil lei-Certasig SA
  • 782,5 mil lei-City Insurance SA

                În prezent, conform legii, FGA primește și înregistrează atât cereri de plată( despăgubiri-indemnizații Anexa 10/ restituire primă-Anexa 9) cât și cereri de deschidere a dosarelor de daună(Anexa 7) pentru potențialii creditori de asigurări ai societății Euroins SA. Conform legislației, FGA va putea iniția plata despăgubirilor pentru creditorii de asigurări ai societății Euroins SA, începând cu data de 17 Mai 2023.

                Până la 27 Aprilie 2023, FGA a recepționat  9.984 de solicitări pentru categoria Cereri de deschidere dosare daună, din partea potențialilor creditori de asigurări ai societății menționate. Dintre acestea, Fondul a înregistrat 7.571.

                De asemenea, în aceeași perioadă, FGA a recepționat 58.486 de solicitări pentru categoria Cereri de plată. Dintre acestea, 24.808 de cereri au fost înregistrate.

                FGA face apel la potențialii creditori de asigurări ai societății Euroins România Asigurare Reasigurare SA să transmită cererile de plată(Anexa 9/10) precum și cererile de deschidere a dosarelor de daună( Anexa 7), doar pe portalurile dedicate, prezente pe site-ul FGA. Acest lucru ușurează atât activitatea de înregistrare, cât și procesarea ulterioară a cererilor, în beneficiul creditorilor de asigurare.

Reamintim potențialilor creditori de asigurare care solicită deschiderea dosarelor de daună la FGA că, pentru primirea despăgubirilor cuvenite, este necesar să depună ulterior deschiderii dosarului de daună, o cerere de plată-Anexa 10.

   Menționăm, de asemenea, că toate explicațiile necesare pentru demararea procesului de depunere a cererilor de deschidere a dosarelor de daună sau a cererilor de plată sunt postate pe site-ul FGA, respectiv: www.fgaromania.ro

Fondul de Garantare a Asiguraților

s-a constituit ca persoană juridică de drept public conform Legii nr. 213/2015 privind Fondul de Garantare a Asiguraților

București, Romania